08:32 19.09.2020

До суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міськради - прокуратура

1 хв читати
До суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міськради - прокуратура

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя направила до суду обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради за звинуваченням у державній зраді.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та міста Севастополя, закінчено спеціальне досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради VI скликання за ч.1 ст.111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років", - сказано в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

Слідством встановлено, що в 2014 році підозрюваний, будучи депутатом Севастопольської міської ради VI скликання прийняв низку незаконних постанов, підтримавши протиправні рішення Верховної Ради АР Крим щодо проведення загальнокримського референдуму, яким зі свого боку РФ намагалася легітимізувати окупацію території АР Крим та міста Севастополя, а також їх незаконне входження до складу Російської Федерації на правах суб'єкта федерації.

"Таким чином, своїми діями обвинувачений завдав шкоди суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності України, допомагаючи Російської Федерації окупувати півострів", - йдеться в повідомленні.

Всього прокуратурою автономії в суд направлено 35 обвинувальних актів щодо депутатів Севастопольської міської ради, які сприяли окупації півострова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА