07:10 14.09.2020

S & P підтвердило рейтинги України на рівні "B / B" зі "стабільним" прогнозом

2 хв читати
S & P підтвердило рейтинги України на рівні "B / B" зі "стабільним" прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство S & P Global Ratings підтвердило довгострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні "B" зі "стабільним" прогнозом.

Короткостроковий рейтинг України також підтверджено на рівні "B".

"Кредитні рейтинги України відображають низький дохід на душу населення, а також складне інституційне середовище та політичну ситуацію, - йдеться в прес-релізі S & P. Підвищення якості макроекономічної політики з 2015 року, а також збільшення валютних резервів є позитивними рейтинговими факторами. Позитивного впливу на суверенні рейтинги також надає тривале здійснення програми реформ, яке забезпечує уряду країни доступ до запозичень на ринках капіталу, а також до фінансування на пільгових умовах, що надається міжнародними фінансовими інститутами".

"Поки неясно, як вплинуть нещодавні зміна глави і складу правління Національного банку України (НБУ) на незалежність центрального банку, грошово-кредитну політику, а також відносини країни з основними кредиторами", - зазначають експерти агентства.

Водночас, за їхніми словами, наявні валютні резерви є "подушкою безпеки", яка дозволить пом'якшити ризики можливого погіршення умов зовнішнього фінансування.

Прогноз "стабільний" відображає, з одного боку, ризик негативного впливу несприятливих економічних умов на економіку України, а також можливість розвороту реформ, а з іншого - збільшення обсягу міжнародних резервів, йдеться в прес-релізі.

"Ми можемо знизити рейтинги, якщо нестабільність доступу до пільгового фінансування або ринків капіталу в наступному році поставить під сумнів здатність уряду України обслуговувати борг. Це може статися, якщо уряд відмовиться від проведення ключових реформ, наприклад, у частині забезпечення незалежності НБУ", - зазначають експерти S & P.

"Ми можемо підвищити рейтинги протягом найближчого року, якщо вважатимемо, що консолідація бюджету буде проводитися більш швидкими темпами, ніж ми прогнозуємо нині. Це може статися в результаті посилення темпів відновлення економіки. Позитивний вплив на рейтинги України також може надати поліпшення показників зовнішньої ліквідності до рівнів, що перевищують наші очікування", - йдеться в повідомленні агентства.

Аналітики S & P прогнозують зниження ВВП України на 6% у 2020 році і зростання економіки в 2021 році завдяки пожвавленню внутрішнього попиту.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА