19:21 19.08.2020

У Києві двох співробітників Подільської РДА затримали під час отримання хабара

2 хв читати
У Києві двох співробітників Подільської РДА затримали під час отримання хабара

У Києві правоохоронці затримали під час отримання неправомірної вигоди розміром $1,5 тис. двох чиновників Подільської райдержадміністрації: заступника начальника управління ЖКГ і головного фахівця відділу контролю за благоустроєм РДА.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, у рамках проведення досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем) Кримінального кодексу України, задокументовано факт отримання неправомірної вигоди посадовцями.

"Ми встановили, що посадовці впродовж липня-серпня 2020 року вимагали й отримували неправомірну вигоду сумою $3,5 тис. і 25 тис. грн від представника комерційного підприємства, а саме - власника житлових будівель, за непритягнення його до адміністративної відповідальності та невжиття заходів реагування на факти виконання будівельних робіт без контрольних карток на порушення благоустрою", - зазначив заступник начальника слідчого управління ГУНП у м. Києві Едуард Соловйов.

Так, фігурантів затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За інформацією поліції, в службових приміщеннях Подільської РДА проводяться невідкладні обшуки.

За прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати певні посади або провадити певну діяльність на термін до 3 років.

У свою чергу прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) повідомила, що затримали заступника начальника управління ЖКГ і головного фахівця відділу контролю за благоустроєм Подільської РДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА