20:50 16.08.2020

Білоруська опозиція має намір звернутися до суду на дії силовиків

2 хв читати
Білоруська опозиція має намір звернутися до суду на дії силовиків

Марія Колесникова, соратниця кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської і глава штабу екс-претендента на посаду президента Віктора Бабарико, заявила про намір подати заяви до суду на дії силових відомств під час акцій протесту.

"Завтра ми подаємо заяву за фактами смерті людей, насильства над людьми. Той, хто застосував насильство, зобов'язаний понести відповідальність за законами Республіки Білорусь", - сказала Колесникова, виступаючи перед протестувальниками на площі Незалежності в неділю. Відео виступу опублікував портал tut.by.

Вона заявила, що протестувальники вимагають звільнити всіх політичних в'язнів, і закликала президента подати у відставку.

Як повідомлялося, на сьомий день після президентських виборів у Мінську проходить найбільш численний мітинг противників президента Олександра Лукашенка. В акції, за оцінками ЗМІ, беруть участь кілька сотень тисяч людей, не згодних з офіційними результатами президентських виборів, які протестують проти застосування силовиками насильства.

Президентські вибори в Білорусі пройшли 9 серпня. Відповідно до офіційних результатів, Лукашенко, який займає пост президента з 1994 року, переміг на виборах з великим відривом від інших кандидатів. Оприлюднені результати виборів викликали масові протести, які тривають досі.

Затримано близько 7 тис. людей, кілька сотень постраждали, одна людина загинула під час акції протесту, одна - після затримання. За інформацією ЗМІ, про місцеперебування близько 80 осіб, затриманих на акціях, досі нічого не відомо.

З четверга на білоруських промислових підприємствах почалися мирні протести.

Вдень у неділю на площі Незалежності відбувся організований мітинг прихильників президента, в якому взяли участь, за офіційною інформацією, понад 65 тис. людей. Президент виступив з промовою перед присутніми.

Пізніше біля стели "Мінськ - місто-герой" почалася акція протесту опонентів Лукашенка. За різними оцінками, кількість учасників склала кілька сотень тисяч. Ближче до вечора протестувальники пройшли колоною центральними проспектами до Будинку уряду на площі Незалежності.

За оцінками спостерігачів, це найбільш масштабна акція протесту в історії сучасної Білорусі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА