18:56 10.08.2020

В Україні 39 тис. дітей отримали статус постраждалих унаслідок бойових дій

2 хв читати
В Україні 39 тис. дітей отримали статус постраждалих унаслідок бойових дій

 В Україні 39 тис. дітей отримали статус постраждалих унаслідок бойових дій. 190 тис. дітей стали вимушеними переселенцями у зв'язку з бойовими діями на Донбасі, повідомляється у доповіді уповноваженого Верховної Ради з прав людини про стан дотримання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2019 рік, який було презентовано в Донецькій обласній державній адміністрації.

"За даними Мінсоцполітики, станом на 31 грудня 2019 року зареєстровано понад 190 тисяч дітей, які отримали статус ВПО (внутрішньо переміщених осіб – ІФ). Водночас статус дитини, яка постраждала внаслідок бойових дій отримали всього 39 тисяч осіб, що становить лише 20%", - зазначено в повідомленні Донецької ОДА.

Крім того, представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський уточнив, що під час переговорів вдалося звільнити з окупованих територій 345 осіб.

"Завдяки перемовинам вдалося з тимчасово окупованої частини Луганської області прийняти 332 ув’язнених і 13 - з тимчасово окупованої частини Донецької області. Ці люди відбували покарання на окупованій території та їх термін сплив. У такий спосіб реалізовано право на захист та свободу людини", - наголосив він.

Лисянський уточнив, що омбудсмен Людмила Денісова відвідує Донбас щомісяця. Загалом було здійснено 66 моніторингових візитів щодо дотримання соціальних прав людини в умовах децентралізації, підбито підсумки та внесено конституційне подання. Всього за порушення прав людини на посадових осіб різного рівня складено 41 адміністративний протокол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА