19:56 21.07.2020

Проект Генплану Києва передбачає децентралізацію міста, створення системи ділових комплексів

1 хв читати
Проект Генплану Києва передбачає децентралізацію міста, створення системи ділових комплексів

Проект Генерального плану Києва передбачає створення системи багатофункціональних громадсько-ділових центрів і перенесення акцентів розвитку центру на лівий берег, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації у вівторок.

Згідно з повідомленням, у проекті запланована реструктуризація промислових зон у районі Подолу та Лук'янівки, створення ділових центрів з офісами в районах просп. Бажана, оз. Вирлиця, Нижньої Телички, Либідської та Одеської площ, "Експоцентру".

Крім того, КО "Київгенплан" пропонує розвивати загальноміський багатофункціональний центр на лівому березі, сформувати систему ділових центрів на Кільцевій дорозі та в передмісті.

"Створення нових центрів загальноміського значення, а також перенесення акценту розвитку центру з правого на лівий берег Дніпра має стати поштовхом до подальшої децентралізації міста", - наведено в повідомленні слова начальника "Київгенплану" Сергія Броневицького.

За його словами, такі заходи дадуть змогу прискорити економічне зростання за межами історичного центру столиці, знизити навантаження на нього, підвищити рівень комфорту життя за рахунок наближення інфраструктури до місць розселення жителів міста.

Як повідомлялося, проект столичного Генплану передбачає створення 17 буферних парків на базі міських лісів біля житлових масивів із загальною площею території майже 1,6 тис. га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА