14:32 18.07.2020

США схвалили продаж Україні до 16 катерів Mark VI - Кулеба

2 хв читати
США схвалили продаж Україні до 16 катерів Mark VI - Кулеба

США схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього обладнання до них, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"США схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI і супутнього обладнання. Це підвищить спроможності Військово-Морських сил України, допоможе протистояти наявним і потенційним загрозам у Чорному і Азовському морях. Я вдячний американським партнерам, які надалі міцно підтримують Україну!", - написав Кулеба у Twitter у суботу.

Він зазначив, що шість катерів уже готуються для України в рамках допомоги США у сфері безпеки. Решту Україна зможе придбати у США за кошти оборонного бюджету.

"Цей важливий крок свідчить про зростаючу довіру між США та Україною. Ця підтримка, разом із реформою сектору безпеки і оборони та оборонної промисловості, допоможе Україні розвинути сучасні, взаємосумісні з НАТО Збройні сили, які здатні ефективно протистояти російській агресії", - наголосив Кулеба.

Як повідомлялося, 18 червня продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI і пов'язаного з ними обладнання вартістю $600 млн схвалив Держдеп США.

Уряд України просив придбати до 16 патрульних катерів Mark VI; 32 гармати MSI Seahawk A2; 20 електрооптичних інфрачервоних радіолокаторів (FLIR) (16 встановлених і 4 запчастинами); 16 акустичних пристроїв далекого радіусу дії (LRAD) з 5-кілометровою акустичною системою; 16 ідентифікаційних систем "Свій або чужий" (IFF); 40 гармат MK44 (32 встановлені і 8 запчастинами); комунікаційне обладнання; допоміжне обладнання; запасні та ремонтні частини; інструменти та випробувальне обладнання; технічні дані та документацію; навчання персоналу та обладнання для тренування персоналу; інженерне, технічне та логістичне обслуговування і підрядника уряду США; та інші пов'язані елементи логістичного забезпечення. Орієнтовна загальна вартість - $600 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА