13:17 07.07.2020

В Івано-Франківській області в "реабілітаційних центрах" для алко- та наркозалежних незаконно утримували 40 осіб

2 хв читати
В Івано-Франківській області в "реабілітаційних центрах" для алко- та наркозалежних незаконно утримували 40 осіб

Правоохоронці в Івано-Франківську та с. Угринів припинили незаконне функціонування закладів, в яких під вивіскою реабілітаційних центрів для алко- та наркозалежних осіб незаконно утримували людей, повідомляє прес-служба поліції Івано-Франківської області.

"Правоохоронці встановили, що до закладів під приводом реабілітації поміщали осіб із наркотичною або алкогольною залежністю та незаконно і примусово утримували протягом певного періоду часу та "лікували" за гроші, отримані від близьких родичів.

Ці заклади розміщувалися в приватних будинках. Керівники цих "реабілітаційних центрів" не мали жодних дозвільних документів на зайняття таким видом діяльності та жодного стосунку до медичної сфери", - йдеться в повідомленні поліції на сторінці у Facebook.

Так, у закладах перебувало близько 40 осіб, що прибули з різних областей України. Із власної волі покинути центр пацієнти не могли, оскільки вони перебували під постійним наглядом персоналу.

Встановлено, що інформація про "центри" розміщувалася в публічних місцях, там поширювали оголошення про надання реабілітаційним центром допомоги в подоланні залежності. Проживали утримувані в кімнатах по кілька осіб в умовах казарменого становища. Лише іноді їх випускали у двір, але й там вони перебували під наглядом.

"Усі документи, які були у "пацієнтів", відбирали і зберігали без доступу. Дзвінки та розмови по мобільних телефонах також контролювали", - додали в поліції.

Поліцейські здійснили за адресами будинків обшуки, під час яких вилучили установчі документи, штампи та печатки підприємства, документацію на осіб, які проходили "реабілітацію", а також розписки пацієнтів, договори про надання послуг та умови оплати, гроші, комп'ютерну техніку тощо.

Зазначено, що правоохоронці підозрюють в утриманні місць незаконного позбавлення волі людей чоловіків віком від 30 до 40 років, які є вихідцями зі східних областей і проживають на території Івано-Франківської області.

Нині триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України, у рамках якого встановлюють усі обставини та причетних до протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА