19:18 26.06.2020

НАБУ і САП повідомили про підозру голові Кіровоградської ОДА

2 хв читати
НАБУ і САП повідомили про підозру голові Кіровоградської ОДА

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру голові однієї з обласних державних адміністрацій та посадовій особі цієї ж ОДА, викритим в одержанні неправомірної вигоди.

"Дії зазначених осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України", - повідомляє прес-служба САП на сторінці у Facebook.

Так, під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи запропонували одному з керівників органу державної влади в області надати їм 1,8 млн грн неправомірної вигоди за невиконання дій, спрямованих на перешкоджання в проведенні його службової діяльності.

Згодом правоохоронці затримали голову ОДА та його пособника відразу після отримання ними другої частині обумовлених коштів, а саме 250 тис. грн. Попередньо зафіксовано факт отримання ними першого траншу грошей - 100 тис. грн.

"Слідство у справі триває", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що прокурори наполягатимуть на обранні затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення для голови ОДА 12 млн грн застави і 8 млн грн для його пособника.

"Наразі клопотання про обрання запобіжних заходів скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду", - підсумували в САП.

Як повідомлялося, 25 червня прес-служба Національного антикорупційного бюро України заявила, що голову ОДА і службову особу ОДА було затримано під час одержання неправомірної вигоди.

Голову ОДА і його пособника, посадовця цієї ж ОДА, затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Раніше 25 червня Кабінет Міністрів України погодив звільнення Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.

26 червня президент України Володимир Зеленський прийняв рішення про відставку Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА