21:22 15.06.2020

"Укроборонпром" припинив повноваження Донця як президента ДП "Антонов" з 15 червня 2020 року

3 хв читати
"Укроборонпром" припинив повноваження Донця як президента ДП "Антонов" з 15 червня 2020 року

Керівництво концерну "Укроборонпром" прийняло рішення про припинення повноважень Олександра Донця як президента ДП "Антонов" з понеділка, 15 червня.

"Оскільки в п'ятницю, 12 травня 2020 року, концерн отримав листок непрацездатності, який свідчить, що на дату звільнення А.Д. Донець перебував на лікарняному, наказ від 9 травня 2020 року про припинення повноважень А.Д. Дінця сьогодні скасовано. Водночас, концерном прийнято рішення про припинення повноважень А.Д. Донця як президента ДП "Антонов" з 15 травня 2020 року", - повідомляє прес-служба концерну.

При цьому в концерні зазначають, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати інформацію про відновлення Донця на посаді рішенням Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), оскільки жодних рішень з цього приводу концерн станом на вечір 15 червня не отримував.

"Водночас, викликає здивування звернення А.Д. Донця з позовом до адміністративного суду, оскільки Концерн не є органом влади, а керівник підприємства не є посадою державної служби, а значить - не існує юридичних підстав для звернення до адміністративного суду", - підкреслюється в повідомленні.

"На жаль, ми є свідками використання недоліків судової системи і недосконалостей правового поля. Саме це змушувало роками терпіти неефективних управлінців на чолі державних підприємств. Я не бачу пана Донця керівником ДП "Антонов". У нас різні цінності, різний погляд на майбутнє компанії та різне ставлення до численних порушень і зловживань, ознаки яких ми виявили під час перевірки за дорученням прем'єр-міністра і Служби безпеки України. Олександр Донець вибрав шлях війни з підприємством і колективом, яким він керував майже два роки. Це його право, так само, як звертатися в суд. Ми впевнені в своїй правоті і будемо далі піднімати з колін легенду вітчизняного авіапрому", - заявив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавичус.

Як повідомлялося, ОАСК у понеділок призупинив дію рішення генерального директора держконцерну "Укроборонпром" Айвараса Абромавичуса від 9 червня 2020 року про звільнення президента держпідприємства "Антонов" (Київ) Олександра Донця. Крім того, суд заборонив вчиняти будь-які дії зі зміни даних про президента ДП "Антонов" у держреєстрі.

Раніше "Укроборонпром" призначив тимчасовим виконувачем обов'язків президента "Антонова" віце-президента з проектування ДП Олександра Лося. Держконцерн аргументував своє кадрове рішення тим, що комісія "Укроборонпрому" завершила ініційовану СБУ перевірку "Антонова" і за її підсумками передала матеріали до Служби безпеки України (СБУ) та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

"За результатами перевірки було виявлено численні факти, що свідчать про неефективне управління державним підприємством; нецільове використання об'єктів державної власності; зловживання та порушення з боку керівництва, які могли призвести до значних збитків державі та завдати суттєвої шкоди репутації найбільшого авіаційного підприємства України", - йшлося в повідомленні "Укроборонпрому".

Проти звільнення Донця 9 червня виступило загальне зібрання трудового колективу "Антонова", яке в резолюції президенту України, прем'єру, голові Верховної Ради та секретарю РНБО просило також вивести підприємство зі складу концерну "Укроборонпром". Віце-президент ДП "Антонов" Віктор Семенцов повідомив учасникам зборів, що Донець поки що госпіталізований і не може бути присутнім, проте просив передати, що минулого тижня його викликав Абромавичус і запропонував написати заяву про звільнення за власним бажанням, від чого президент ДП відмовився. Від імені трудового колективу резолюцію підписали вчений секретар Науково-технічної ради ДП "Антонов", головний конструктор Олександр Семенець та голови п'яти профспілок підприємства.

Поспішні кадрові рішення "Укроборонпрому" піддали критиці також Українська спілка промисловців і підприємців та асоціація "Укравіапром".

Донець розпочав роботу в ДП "Антонов" у 1988 році на посаді інженера з експлуатації. Пізніше обіймав керівні посади на Київському авіазаводі "Авіант", державіапідприємстві "Україна", ДП "Украерорух". Посаду президента ДП "Антонов" обіймає із травня 2018 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА