19:32 10.06.2020

"Нацкорпус" анонсував акцію протесту під час розгляду в суді справи про зрив організованої Сивохо презентації

2 хв читати
"Нацкорпус" анонсував акцію протесту під час розгляду в суді справи про зрив організованої Сивохо презентації

12 червня Печерський районний суд Києва розглядатиме позов колишнього радника секретаря РНБО Сергія Сивохо, поданий проти ветеранів ООС, за участю яких сталася бійка під час презентації так званої Національної платформи "примирення і єдності". З цього приводу представники партії "Національний Корпус" звернулися до українських патріотів із закликом прийти до будівлі суду в п'ятницю, щоб підтримати ветеранів і забезпечити справедливий розгляд справи.

"До Печерського районного суду в якості потерпілого викликаний Сивохо С. А., який, по суті, обвинувачує захисників України, ветеранів російсько-української війни в скоєнні протидії російської диверсії в самому центрі Києва. На жаль, при владі (президента України Володимира - ІФ -У) Зеленського - це злочин. А ветеранів тепер звинувачують в тому, що не втримали в вертикальному положенні ватного сепаратиста Сивохо", - йдеться у відеозверненні, опублікованому в Telegram-каналі партії "Національний корпус".

Нацкорпус також звернувся до українських патріотів і націоналістів із закликом прийти до Печерського суду 12 червня о 14:30, щоб підтримати ветеранів і висловити протест діям "ватної влади" на Донбасі.

Як повідомлялося, за даними поліції, 12 березня 2020р близько 11:30 під час презентації Національної платформи примирення і єдності в Печерському районі Києва "група осіб почала сварку, під час якої штовхнули радника секретаря РНБО Сергія Сивохо". Слідчі за даним фактом почали кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, а співробітники поліції затримали 15 осіб.

Представники "Нацкорпуса" заявили, що зірвали презентацію ветерани "Азова". В організації обурені тим, що "Сивохо називає війну з Росією "внутрішнім конфліктом", "жодного разу не згадав у своїй промові про напад Росії на Україну".

На відео з місця подій видно, як учасники бійки кричать на притиснутого до стіни Сивохо і зривають плакати презентації. Пізніше, коли він намагався піти, його збили з ніг.

Сам Сивохо, в своєму Facebook написав: "Деяким мир не потрібен. Вони хочуть війни. Тому що, війна - це бізнес і великі гроші. Вони зірвали презентацію, але не зупинять наш рух до миру. Ми продовжуємо нашу роботу і наш діалог".

Співробітники поліції затримали 15 осіб, причетних до зриву презентації, 12 із них потім відпустили.

13 березня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом підозрюваним у хуліганських діях в ході презентації Національної платформи примирення і єдності.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Печерському районному управлінні поліції, для Юрія Каплі і Сергія Тамарина було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Раніше Олександру Демидову було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА