20:02 09.06.2020

ДБР повідомило про підозру ще двом екс- "беркутівцям"

1 хв читати
ДБР повідомило про підозру ще двом екс- "беркутівцям"

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно з прокурорами Офісу генерального прокурора, повідомили про підозру двом колишнім міліціонерам полку особливого призначення "Беркут", підпорядкованого Головному управлінню МВС України в Дніпропетровській області, повідомляється на сайті Офісу генпрокурора у вівторок.

"Слідством встановлено, що 22 січня 2014 року колишні міліціонери полку особливого призначення "Беркут" сфальсифікували докази стосовно одного з незаконно затриманих учасників акції протесту. "Екс-беркутівці" надали завідомо неправдиві показання про нібито участь останнього в масових заворушеннях на вул.Грушевського в м.Києві, що супроводжувалися знищенням майна. В результаті незаконних дій екс-правоохоронців, учаснику акції протесту повідомили про підозру, і він був узятий під варту за особливо тяжкий злочин, якого він не скоював", - йдеться в повідомленні.

Екс-правоохоронцям висунуто підозру за ст.340 і ч.2 ст.384 Кримінального кодексу України (незаконне перешкоджання, організація і проведення зборів, мітингів у центральній частині міста Києва, а також надання слідчому завідомо неправдивих показань зі штучним створенням доказів обвинувачення).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА