07:23 23.04.2020

Для дезінфекції великих територій створили пілотний проект дронів

2 хв читати
Для дезінфекції великих територій створили пілотний проект дронів

"Київтеплоенерго" і українська компанія DroneUA реалізовує пілотний проект дронів для дезінфекції великих промислових територій, повідомила прес-служба КП Київтеплоенерго.

"Сьогодні на сміттєспалювальному заводі "Енергія" протестували новий спосіб дезінфекції території - за допомогою безпілотників. Пілотний проект Київтеплоенерго реалізує спільно з українською компанією DroneUA", - йдеться в повідомленні "Київтеплоенерго" на сторінці в Фейсбук.

"З початку введення обмежувальних заходів на території заводу щодня проводиться ретельна дезінфекція, а персонал гарантований усіма засобами захисту, щоб виключити зараження коронавірусною інфекцією. На підприємство приїжджають сміттєвози з усього Києва, тому важливо гарантувати санітарну безпеку для персоналу заводу. За допомогою безпілотників ми швидко обробили під'їзні дороги сміттєвозів та майданчики прийому транспорту біля бункера", - розповів директор сміттєспалювального заводу "Енергія" Сергій Крикун.

Зазначається, що дрон, який у середу дезінфікував завод "Енергія", піднімає в повітря 16л дезрозчину за один виліт і за 10-15 хвилин дезінфікує територію площею до 20 тис. кв. м.

У прес-службі зазначили також, що дезінфекція великих промислових площ із використанням спеціальних дронів - досить інноваційне рішення для України і Києва. Дрони широко застосовувалися в Китаї під час боротьби з COVID-19, де з їх допомогою обробили майже 200 млн кв. м у 3 тис. населених пунктів.

Крім того, дезінфекція із застосуванням безпілотників мінімізує контакт людей з місцями ймовірного попадання збудника, більш щільно покриває площу обробки, економить час. При цьому спецрозчин використовується максимально ефективно і економно.

"Енергія" - єдиний сміттєспалювальний завод в Україні. Утилізує 25% сміття в Києві, який в результаті спалювання перетворюється в теплову енергію. Підприємство забезпечує теплом і гарячою водою понад 300 житлових будинків столиці. Штат заводу - близько 200 працівників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА