08:45 18.04.2020

Зеленський: Бізнес дійсно допоміг у забезпеченні України необхідним для боротьби з коронавірусом, хоча деякі почали робити на цьому політику

2 хв читати
Зеленський: Бізнес дійсно допоміг у забезпеченні України необхідним для боротьби з коронавірусом, хоча деякі почали робити на цьому політику

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що більшість залучених для допомоги в боротьбі з коронавірусом бізнесменів дійсно допомогли в забезпеченні країни необхідними медичними засобами, але деякі, з ким глава держави зустрічався, почали робити на цьому політичні кроки.

"Це дуже великі гроші (на закупівлю необхідних медичних засобів за кордоном - ІФ). Тут я вдячний бізнесу, деяким бізнесменам. Тому що деякі, з ким я зустрічався, використовували цю можливість і почали робити на цьому політичні кроки. Але більшість з тих бізнесменів , яких ми залучили до цього процесу, підтримати фінансово, вони дійсно допомогли", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" в п'ятницю ввечері.

Зеленський зазначив, що було відправлено вже понад 20 літаків до Китаю та інших країн, якими в Україну доставили засоби захисту, тести для виявлення коронавірусу і інше спецобладнання.

"Я вдячний і Китайській Народній Республіці, і нашим корейським колегам, і Швейцарії, і ОАЕ. Знаєте, як і у нас, заборона на експорт існує в багатьох країнах, але один одному ми всі допомагаємо", - підкреслив він.

Зеленський розповів, що Офіс президента з першого дня загрози коронавірусу привіз в Україну понад 700 тис. одиниць респіраторів, понад 120 тис. захисних костюмів, 60 тис. захисних окулярів для лікарів опорних лікарень, куди привозять хворих коронавірусною інфекцією, рукавичок - 7 млн пар, термометрів - 20 тис., ПЛР-тестів - 250 тис, експрес-тестів - 550 тис., реагентів для екстракції - 200 тис.

"На цих вихідних ми привозимо: респіратори - 350 тис., захисні костюми - 105 тис., реагенти для екстракції РНК - 800 тис., сировину для виробництва українських тестів. Загалом у нас в тиждень - близько 5 літаків", - зазначив глава держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА