11:49 16.04.2020

Звільнення утримуваних осіб на Донбасі має велике гуманітарне значення - МКЧХ

1 хв читати
Звільнення утримуваних осіб на Донбасі має велике гуманітарне значення - МКЧХ

Звільнення утримуваних осіб має велике гуманітарне значення, оскільки люди повертаються до своїх рідних обабіч лінії зіткнення, наголошують у Міжнародному комітеті Червоного хреста.

"І це відбувається в той час, коли всі потребують затишку й турботи. Гуманітарну цінність звільнення людей, затриманих під час конфлікту, не можна недооцінювати. Минуло шість важких років конфлікту й розлуки. Тому важливо вживати заходів, які примножують людяність і турботу, адже навіть конфлікти повинні мати межі", - йдеться в заяві МКЧХ у четвер у зв'язку з черговим етапом взаємного звільнення утримуваних осіб на Донбасі.

У Червоному хресті наголосили на важливості того, що навіть під час пандемії коронавірусу утримуваних осіб продовжують звільняти, й вони зможуть нарешті зустрітися зі своїми сім'ями. "Вкрай важливо, що такі операції можуть відбуватися з дотриманням основних гуманітарних стандартів щодо забезпечення гідності та безпеки звільнених осіб та з урахуванням їхнього особистого бажання", - йдеться в повідомленні.

У МКЧХ зазначили, що від самого ранку четверга були готові до виконання своєї ролі нейтрального посередника в цьому процесі, і що у зв'язку з пандемією COVID-19 передбачено додаткові заходи для всіх учасників цього процесу.

"Наразі операція триває, більше подробиць буде сьогодні по обіді після її завершення", - зазначили в МККК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА