07:42 09.04.2020

Трамп і Помпео згодні, що ВООЗ не впоралася з кризою через коронавірус

2 хв читати
Трамп і Помпео згодні, що ВООЗ не впоралася з кризою через коронавірус

Президент США Дональд Трамп і глава Держдепу Майк Помпео в четвер звинуватили ВООЗ у помилках під час кризи навколо коронавірусу Covid-19.

"ВООЗ не змогла зробити того, чого від неї всі чекали", - сказав Помпео на брифінгу в Білому домі. При цьому він заявив, що згоден з позицією Трампа, який запропонував подумати, в якому обсязі в подальшому слід фінансувати цю організацію. Разом із тим, держсекретар підкреслив, що зараз - не час для того, щоб думати про зміни керівника ВООЗ.

Зі свого боку, Трамп повідомив на цьому ж брифінгу, що в минулому році США виплатили ВООЗ $ 452 млн, тоді як Китай - тільки $ 42 млн. Днем раніше він назвав цю організацію прокитайською.

Трамп повторив, що буде думати щодо подальшого фінансування ВООЗ. "Ми розглянемо це питання і вирішимо, що потрібно робити ... в ВООЗ зробила багато помилок", - заявив президент США.

Днем раніше Трамп уже заявляв, що має намір розглянути питання про те, чи не слід урізати фінансування ВООЗ. Зокрема, він припустив, що в організації пізно попередили світову спільноту про те, наскільки небезпечний вірус Covid-19.

Крім того, Трамп відкинув критику на його адресу з боку гендиректора ВООЗ Тедроса Адханома Гебреєсуса, який заявив про неприпустимість політизації кризи з коронавірусом.

"Політизує кризу якраз він сам", - сказав президент США. Трамп пояснив, що ВООЗ на початку кризи з якоїсь причини приймала багато рішень на користь Китаю, прагнучи переконати світову спільноту, що не потрібно приймати рішучих заходів щодо стримування поширення виниклого в КНР коронавірусу. "Все було дуже прокитайським", - зазначив Трамп.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА