17:27 18.03.2020

Чернівчанка померла від судомного синдрому на тлі набряку головного мозку, а не від коронавірусу

1 хв читати
Чернівчанка померла від судомного синдрому на тлі набряку головного мозку, а не від коронавірусу

Коронавірус не є причиною смерті 33-річної жительки м. Чернівців, оскільки летальний випадок стався від симптоматики, яка не притаманна коронавірусу, повідомила заступник головного лікаря з лікувальної роботи Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Снігуряк.

"Жінка, що померла 16 березня у інфекційному відділенні обласної лікарні, мала складну патологію нервової та ендокринної системи, а також ураження легень, однак без легеневої недостатності", - наводить слова Снігуряк прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації (ОДА).

Водночас зазначається, що вже після смерті жінки до лікарні надійшли результати аналізів, які підтвердили у пацієнтки коронавірус.

"Причина смерті – судомний синдром на тлі набряку головного мозку і, не виключено, крововиливу у головний мозок. Пацієнтку доставили до нашого відділення, бо вона мала трохи підвищену температуру, а її чоловік нещодавно повернувся із Італії. Вважаємо, що коронавірус у цій ситуації є супутньою патологією, до летальних наслідків призвів не він", - пояснила Снігуряк.

У свою чергу заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак додала, що чоловік жінки перехворів удома на коронавірус у легкій формі, але до медиків не звертався. У нього взято аналізи на Covid-19, чоловік відчуває себе добре і перебуває в самоізоляції.

"Загалом буковинка, яка померла, контактувала із п'ятьма особами. Серед них є такі, що мають ознаки вірусного захворювання, вони госпіталізовані", - поінформували в ОДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА