20:32 17.02.2020

У Дніпрі чиновники привласнили майже 7 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт школи

1 хв читати
У Дніпрі чиновники привласнили майже 7 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт школи

Співробітники Служби безпеки України викрили в м. Дніпрі механізм привласнення бюджетних коштів посадовими особами органу місцевого самоврядування під час капітального ремонту комунального закладу, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2018 - 2019 років один з департаментів органу місцевого самоврядування Дніпропетровщини провів низку публічних тендерних закупівель з капітального ремонту будівель та благоустрою прилеглої території навчального закладу на загальну суму 49 мільйонів гривень. За версією слідства, перемогу на тендері штучно отримали афілійовані з чиновниками фірми", - зазначено в повідомленні.

Так, під час реконструкції об'єкта підрядники в звітній документації свідомо дублювали частину виконаних робіт. За попередніми оцінками фахівців, махінація дала змогу присвоїти майже 7 млн грн бюджетних коштів, які в подальшому було виведено через фірми-прокладки в тіньовий обіг.

Під час обшуків правоохоронці вилучили тендерну документацію, підписані акти виконаних робіт, платіжні доручення та іншу документацію, що свідчить про проведення незаконної оборудки.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ст.191 Кримінального кодексу України здійснюються відповідні експертизи для повідомлення про підозру особам, причетним до протиправної схеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА