18:02 05.02.2020

Контакту з іранською стороною в справі про збитий український "Боїнг" немає - Рябошапка

2 хв читати
Контакту з іранською стороною в справі про збитий український "Боїнг" немає - Рябошапка

Контакту між українськими та іранськими слідчими у справі про збитий під Тегераном літак рейсу PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) немає, заявив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Співпраця в рамках кримінального розслідування: такого контакту з іранською стороною в нас немає. Ми не розуміємо, чому", - розповів журналістам Рябошапка після свого виступу на засіданні комітету з питань правоохоронної діяльності.

За його словами, кілька разів контакти з представниками Ірану в Офісу генпрокурора відбулися, але вони не мали розвитку та проводилися через представників вітчизняного Міністерства внутрішніх справ і посольства.

"Мені складно це пов'язати з чимось. Очевидно, це може свідчити про те, що немає бажання в іранської сторони допомагати нам у цьому кримінальному розслідуванні. Можливо, є й інші причини", - додав генпрокурор.

За словами Рябошапки, Україна вже підготувала проект створення спільної слідчої групи з країнами, чиї громадяни загинули на борту рейсу PS752.

"Поки що, скажемо так: шанси не дуже великі, що буде спільна слідча група. Тому більше надій на міжнародну правову допомогу й на дипломатичні канали", - зазначив генеральний прокурор.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, десять - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН та Великої Британії.

2 лютого в ефірі програми "ТСН. Тиждень" було оприлюднено аудіозапис переговорів диспетчерської аеропорту Тегерана та другого пілота іранської компанії "Асеман Ейрлайнз". Як випливає із запису, людина за штурвалом іранського лайнера бачила запуск ракети й вибух.

3 лютого директор із розслідування катастроф в Іранській організації цивільної авіації Хасан Резаіфар повідомив, що Тегеран більше не ділитиметься з Україною матеріалами у справі авіакатастрофи літака "МАУ" у зв'язку з оприлюдненням аудіозапису переговорів диспетчера з пілотом іранського літака.

Після цього секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Київ наполягає на всебічному і повному розслідуванні всіх обставин трагедії збитого в Ірані літака.

Данілов наголосив, що Україна готова до максимально тісної співпраці з іранською стороною в питанні розслідування причин трагедії і має для цього всі технічні та наукові можливості, зокрема в питанні дослідження чорних скриньок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА