19:46 31.01.2020

У Швеції зафіксовано перший у країні випадок зараження "уханьським" коронавірусом

2 хв читати
У Швеції зафіксовано перший у країні випадок зараження "уханьським" коронавірусом

У шведському місті Єнчепінг зафіксовано перший випадок зараження новим коронавірусом, пише в п'ятницю портал The Local із посиланням на управління громадської охорони здоров'я Швеції.

Захворіла молода жінка, яка 24 січня повернулася до Швеції з китайського міста Уханя. Саме з цього міста в КНР і розпочалося поширення коронавірусу.

Через кілька днів після прильоту у жінки розпочався кашель, і вона вирішила звернутися до лікаря. Нині пацієнтка перебуває в ізольованій палаті в клініці інфекційних захворювань. Її стан не розцінюють як важкий.

"Важливо пам'ятати, що окремі випадки (зараження - ІФ) не означають активного поширення інфекції у Швеції", - йдеться в заяві Карін Тегмарк Віссел, голови департаменту мікробіології Агентства громадської охорони здоров'я країни.

Авіакомпанія SAS, що базується в Стокгольмі, скасувала з п'ятниці всі польоти на материкову частину Китаю.

Загалом у Китаї з грудня минулого року, коли коронавірус почав поширюватися з Уханя, зареєстровано 9 692 підтверджені випадки захворювання, смерть зафіксовано у 213 випадках. Після проходження курсу лікування з медзакладів виписано 171 людину.

Випадки зараження новим вірусом зафіксовано в Гонконзі, в Макао, на Тайвані, а також у Таїланді, Японії, Південній Кореї, В'єтнамі, США, Сінгапурі, Франції, Малайзії, Непалі та інших країнах.

Всесвітня організація охорони здоров'я в четвер оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією у сфері громадської охорони здоров'я, що має міжнародне значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА