16:48 31.01.2020

Єврокомісія виділить 10 млн євро на дослідження коронавірусу

1 хв читати

Європейська Комісія (ЄК) надасть 10 млн євро в рамках своєї програми досліджень та інновацій Horizon 2020 для підтримки дослідницьких робіт із захворювання коронавірусом, повідомила у п'ятницю на брифінгу в Брюсселі офіційний представник ЄК Дана Спінант.

"Ми працюємо над тим, щоб пом'якшити наслідки потенційного більшого поширення спалаху коронавірусу в ЄС. Завдяки фінансуванню надзвичайних досліджень у рамках Horizon 2020 ми дізнаємося більше про хвороби", - наводить прес-служба ЄК слова єврокомісара з інновацій і досліджень Марії Габріель.

Член ЄК з охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс, зі свого боку, заявила: "Нам потрібна багатопланова, спільна для ЄС реакція на коронавірус, і дослідження є важливою частиною цього. Нам потрібно більше дізнатися про вірус, щоб краще організовувати наші профілактичні заходи та забезпечити кращу турботу про наших громадян - саме в цьому полягає мета фінансування надзвичайних досліджень Horizon 2020".

Єврокомісія направила державам-членам екстрений запит щодо інтересу до дослідницьких проектів стосовно коронавірусу, які сприятимуть розумінню нової епідемії та ефективнішому клінічному лікуванню пацієнтів, інфікованих вірусом, а також поліпшать готовність і відповідні заходи громадської охорони здоров'я.

Згідно з інформацією ЄК, очікується, що фінансування підтримає від двох до чотирьох дослідних проектів. Кандидати мають відповісти на запит до 12 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА