10:35 14.01.2020

Влада Ірану з'ясує причини помилки, яка спричинила авіакатастрофу, - Рухані

1 хв читати
Влада Ірану з'ясує причини помилки, яка спричинила авіакатастрофу, - Рухані

Влада Ірану проведе ретельне розслідування і з'ясує причину трагічної помилки, через яку було збито лайнер "Міжнародних авіаліній України", повідомив у вівторок в ефірі іранського телебачення президент Ісламської республіки Хасан Рухані.

"Це була непробачна помилка, лише якась одна конкретна людина не може нести відповідальність за авіакатастрофу", - сказав він.

"Збройні сили Ірану визнали помилку, й ми хотіли б запевнити людей, що такого більше не станеться", - додав Рухані, зазначивши, що "відповідальних буде покарано".

Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, помилково збили вранці 8 січня іранські ППО в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев'ятеро членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, десять - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

11 січня командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА