13:01 11.01.2020

Турчинов: За збитий український лайнер має відповідати не лише керівництво Ірану, а й РФ

1 хв читати
Турчинов: За збитий український лайнер має відповідати не лише керівництво Ірану, а й РФ

Екс-секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов вважає, що за збитий літак Boeing-737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) має відповідати керівництво не лише Ірану, а й РФ.

"Це вже другий пасажирський Boeing, який за останній час знищується російською ракетою. І так само, як і у випадку з малазійським літаком, керівництво РФ у своїх офіційних заявах намагалося не тільки підтримати Іран як свого стратегічного партнера, а й дезінформувати міжнародну спільноту, вигадуючи брехливі версії цієї жахливої трагедії", - написав Турчинов на своїй сторінці у Facebook у суботу.

Він зазначив, що Україна має негайно вимагати позачергового засідання Радбезу ООН з метою забезпечення проведення об'єктивного розслідування катастрофи та притягнення до відповідальності не тільки керівництва Ірану, а і їхнього військового союзника - Російської Федерації.

Екс-секретар РНБО наголосив, що "Росія системно підтримує тероризм та на порушення міжнародних санкцій постачала до Ірану смертоносну зброю, готувала військових фахівців і, не виключено, надавала безпосередню допомогу під час підготовки ракетної атаки, що відбулася 8 січня".

Як повідомлялося, раніше іранські ЗМІ з посиланням на заяву Генштабу збройних сил Ірану повідомили, що український Boeing помилково збили іранські військові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА