13:38 02.01.2020

Суд продовжив арешт трьом обвинуваченим у справі про вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі

2 хв читати

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд продовжив ще на два місяці арешт трьом обвинуваченим у справі про вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова в м. Переяславі Київської області в травні минулого року.

"Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд за клопотанням прокуратури продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці трьом обвинуваченим у справі про вбивство 5-річного хлопчика в м. Переяславі", - повідомляє в четвер Офіс генерального прокурора.

У повідомленні, розміщеному на сайті відомства, наголошується, що двом із трьох фігурантів справи продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 288 тис грн.

За інформацією офісу, ще один фігурант - неповнолітній, який є сином одного з підозрюваних правоохоронців, перебував під домашнім арештом. Суд змінив йому запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вбивство дитини за ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї), ч.1 ст.119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, у травні 2019 року четверо чоловіків, перебуваючи на території приватної оселі, ймовірно задля розваги здійснили постріли з вогнепальної зброї в напрямку місць можливого перебування громадян. Внаслідок одного із здійснених пострілів малолітній дитині заподіяно смертельне поранення. За даними слідства двоє із зазначених чоловіків - колишні працівники поліції, неповнолітній син одного з них та їхній товариш

Як повідомлялося, 31 травня в м. Переяславі 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з важкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою та переломом скроневої кістки. Травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше правоохоронці заявили про можливу причетність до заподіяння вогнепальних тяжких поранень дитині двох поліцейських. Правоохоронці з’ясували, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по бляшанках та інших предметах. У результаті постріли влучили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні.

30 жовтня Верховна Рада підтримала повернення Переяславу-Хмельницькому назви Переяслав, яку він носив до 1943 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено комплекс відпочинку, інформації про постраждалих немає

На покровському напрямку ворог збільшив кількість атак до 40, що є найбільшим показником з початку червня - Генштаб

У рамках Саміту миру у Швейцарії відбулася дискусійна панель "Гуманітарний вимір. Звільнення полонених і депортованих осіб"

Війська РФ за добу завдали по Україні два ракетних і 38 авіаційних ударів із застосуванням 53 КАБів - Генштаб

У Мін'юсті очікують, що на першому етапі мобілізації серед ув'язнених до ЗСУ долучиться щонайменше 4 тис. добровольців - ЗМІ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

Країни Африки хочуть домогтися миру в Україні, але є питання якого - глава МЗС Швейцарії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА