11:47 01.12.2019

Британія, Франція та Німеччина привітали розширення INSTEX

1 хв читати

Лондон, Париж і Берлін виступили зі спільною заявою, в якій привітали рішення шести європейських країн приєднатися в ролі акціонерів до спеціального інструменту розрахунків з Іраном - INSTEX (Instrument in Support of Trade Exchanges).

"Як засновники інструменту розрахунків з Іраном (INSTEX), Франція, Німеччина та Сполучене Королівство гаряче схвалюють рішення урядів Бельгії, Данії, Фінляндії, Нідерландів, Норвегії і Швеції приєднатися до INSTEX в ролі акціонерів", - йдеться у спільній заяві трьох країн.

INSTEX, що базується в Парижі, функціонує як кліринговий центр, що дає змогу Ірану продовжувати продавати нафту і імпортувати інші продукти або послуги.

Напередодні шість вищезазначених країн у спільній заяві оголосили, що вони "надають велике значення збереженню і цілковитій реалізації Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) з іранської ядерної програми всіма зацікавленими сторонами".

INSTEX створили Велика Британія, Німеччина і Франція в січні 2019 року у зв'язку з виходом США зі СВПД і відновленням Вашингтоном антиіранських санкцій, які передбачають доведення Іраном експорту нафти до "нульового значення". Під санкції можуть потрапити країни, які продовжують нафтову співпрацю з Іраном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА