11:07 27.11.2019

ДБР у рамках справи про бронежилети повідомило про підозру засновнику компанії-постачальника

2 хв читати
ДБР у рамках справи про бронежилети повідомило про підозру засновнику компанії-постачальника

 Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру засновнику компанії, що поставила неякісні бронежилети для Збройних сил України за завищеною ціною.

Як повідомляє прес-служба ДБР, підприємцю повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Як повідомлялося, 26 червня директор ДБР Роман Труба повідомив, що співробітники Держбюро і Генпрокуратури України провели близько 40 обшуків у місцях проживання деяких посадових осіб Міноборони, працівників комерційних структур і в офісних приміщеннях у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України майна за завищеними цінами.

За словами Труби, попередня сума збитків, яких зазнало Міноборони внаслідок завищення цін, становить близько 100 млн грн. Зокрема, йдеться про закупівлю 100 тис. комплектів військової форми за завищеними цінами і 20 тис. бронежилетів, велика частина з яких не відповідає заявленим характеристикам. "Три з п'яти бронежилетів прострілюються", - заявив Труба.

17 липня директор ДБР Труба заявив, що в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони підозр нікому не висували, всі бронежилети, які не відповідають вимогам, вилучило слідство. За словами Труби, під час закупівлі цієї партії бронежилетів не було виконано повну перевірку.

5 листопада слідчі у рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України бронежилетів, велика частина з яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру в скоєнні кримінального злочину п'ятьом посадовим особам Міністерства оборони.

Печерський суд Києва 11 листопада заарештував на 60 днів із правом внесення застави в 76 млн грн начальника Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА