10:55 25.11.2019

Держслужбовці Кабміну, як і раніше, подавали паперові декларації через застарілий регламент - Дубілет

1 хв читати
Держслужбовці Кабміну, як і раніше, подавали паперові декларації через застарілий регламент - Дубілет

Державні службовці уряду України через застарілий регламент надалі подавали паперові декларації, хоча закон із 2016 року вимагає оформлення їх в електронному вигляді, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"У 2014 році в Україні було ухвалено закон про очищення влади. Згідно з ним кожен, хто влаштовувався на державну службу, мав пройти перевірку. За правилами, чиновники повинні були заповнити паперові декларації, а кадрова служба відправляла запит на податкову з проханням їх перевірити. І ось у 2016 році ці паперові декларації замінили на декларації НАЗК в електронному вигляді. От тільки Кабмін не змінив регламент, за яким кадровики повинні відправляти запит на податкову", - написав Дубілет у Telegram у понеділок.

Таким чином, кадрова служба ось уже кілька років поспіль готує щодо кожного кандидата пакет паперових документів і відправляє офіційний запит до податкового органу. "У відповідь податкова служба кожен раз офіційно відповідає, що взагалі-то паперові декларації на них ніхто не подає. І так кожен раз. Ось такий безглуздий документообіг у природі", - додав міністр.

Він зазначив, що уряд має намір якнайшвидше змінити цю ситуацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА