12:53 18.11.2019

Прокурори вручили Ляшку підозру через бійку з Герусом, він вимагає відкрити провадження стосовно нардепа

2 хв читати
Прокурори вручили Ляшку підозру через бійку з Герусом, він вимагає відкрити провадження стосовно нардепа

Колишній нардеп, лідер Радикальної партії Олег Ляшко отримав підозру через бійку з народним депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом, а також приніс заяву з вимогою про відкриття кримінального провадження стосовно Геруса за "державну зраду" та "зловживання владою".

В інтернет-трансляції, яку вів у понеділок екс-нардеп від Радикальної партії Дмитро Лінько з будівлі Бориспільської прокуратури (Київська обл.), прокурор повідомив, що справу було відкрито за інформацією в ЗМІ, при цьому жодна фізична особа заяви не подавала.

Ляшко довго відмовлявся підписувати документи про отримання підозри, заявляючи, що вони сфальсифіковані, проте в результаті підписав їх. Водночас він відмовився давати пояснення у цій справі в понеділок, запевнивши, що прийде за викликом суду.

У будівлі прокуратури політик заявив у коментарі журналістам, що прокуратура має намір клопотати в суді про запобіжний захід для нього у вигляді безальтернативного взяття під варту.

"Не Геруса, який зрадив Україну і запустив сюди російську електроенергію, а Ляшка, який бореться проти російської агресії, треба тримати під вартою. Це клопотання прокуратури", - сказав він.

У прес-службі прокуратури Київської області агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що в понеділок прокуратура повідомила Ляшку про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

"До суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи застави", - зазначили в прокуратурі, пояснивши, що санкція за цією статтею КК передбачає безальтернативний арешт.

Ляшко також звинуватив генпрокурора Руслана Рябошапку в нібито вимозі до підлеглих сфальсифікувати проти нього кримінальну справу.

"Генеральний прокурор Руслан Рябошапка зателефонував і дав команду Бориспільській прокуратурі фальсифікувати проти мене кримінальну справу. Мене звинувачують у нападі на державного діяча Геруса", - повідомив Ляшко.

При цьому лідер Радикальної партії назвав Геруса "російським слугою" через його ініціативу щодо закупівлі електроенергії з Російської Федерації, а саму ініціативу назвав "величезною катастрофою для національних інтересів України".

"У результаті російської енергетичної експансії, а фактично - агресії, ми втрачаємо гроші, робочі місця, зупиняються підприємства, виробництва", - сказав Ляшко.

Колишній депутат також приніс заяву з вимогою до Служби безпеки України, Генпрокуратури та Національного антикорупційного бюро відкрити кримінальне провадження стосовно Геруса за "державну зраду" та "зловживання владою".

Про дату судового засідання наразі не повідомляється.

Інцидент між Ляшком та Герусом стався ввечері 6 листопада в залі іноземних делегацій Міжнародного аеропорту "Бориспіль". Голова Радикальної партії звинуватив Геруса в лобіюванні поправки, що дає можливість закуповувати Україні російську електроенергію. Про факт бійки правоохоронним органам повідомили працівники аеропорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА