07:57 31.10.2019

В Естонію на навчання НАТО прибуває колона важкої бойової техніки з Великої Британії

2 хв читати
В Естонію на навчання НАТО прибуває колона важкої бойової техніки з Великої Британії

В Естонію в четвер сухопутним шляхом для участі в навчаннях Tractable прибуває колона з 20 одиниць важкої бойової техніки, серед неї два танки Challenger.

Як повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі головного штабу Сил оборони Естонії, вони поповнять вже прибулу цього тижня залізничним транспортом бойову техніку, зокрема, 18 танків Challenger. Крім того, в Естонію у вівторок вже прибув загін вертольотів AW159 Wildcat, а найближчими днями очікується прибуття ще трьох штурмових вертольотів AH-64.

Потім у п'ятницю зі Сполученого королівства прибудуть два літаки C-130 з десантниками на борту. Близько 100 парашутистів з британської 16-ї повітряно-десантної бригади, а також шість представників Естонії будуть скинуті на території балтійської республіки.

"Це буде найбільший парашутний десант в історії Естонії", пояснили в головному штабі.

Ще 120 британських солдатів прибудуть на одному з декількох очікуваних літаків в суботу.

Всього на навчання з Великої Британії направлено 200 одиниць техніки і 800 солдатів і офіцерів, які замінять британський контингент бойової групи НАТО, що базується в Естонії.

Техніка прибуває морем через порт Емден (Emden) в Німеччині, потім переміщається залізницею і наземними дорогами через Німеччину, Польщу, Литву, Латвію з кінцевим пунктом призначення в Естонії.

"Навчання Tractable дозволять продемонструвати можливість Сполученого королівства підвищити рівень безпеки держав Балтії шляхом швидкої і масштабної доставки частин", - зазначив майор Тітус Джордан (Titus Jordan) з сухопутних військ Великої Британії.

"Естонії в контексті навчань відводиться роль приймаючої держави. Це означає, що ми повинні забезпечити прийом і пересування союзників, котрі прибувають, у призначені пункти," - сказав керівник навчань з естонської сторони майор Тамбет Мяе (Tambet Mae).

Навчання Tractable з висадкою парашутного десанту проходитимуть в Естонії вперше.

На відміну від звичайної ротації дислокованих в Естонії військ НАТО, навчання відрізняються масштабами і складністю операції, пояснили в головному штабі.

Велика Британія очолює розміщений в Естонії батальйон НАТО в складі 1200 чоловік з важкою бойової технікою. Крім британських солдатів і офіцерів, до складу бойової групи НАТО входять також військовослужбовці Франції і Данії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА