20:52 30.10.2019

Зеленський затвердив положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України та її склад

2 хв читати
Зеленський затвердив положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України та її склад

Президент України Володимир Зеленський своїм указом затвердив положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України та змінив її склад.

Згідно з указом №784/2019 від 30 жовтня, оприлюдненим на сайті президента в середу ввечері, Зеленський призначив головою Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулебу, звільнивши від виконання цих обов'язків Іванну Климпуш- Цинцадзе.

Також глава держави цим указом затвердив положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України. Згідно з ним, комісія є допоміжним органом при президентові.

Положення визначає основні завдання комісії. Серед них - сприяння узгодженому виконанню центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами, що входять до національної системи координації євроатлантичної інтеграції України, заходів у рамках реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в НАТО, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань із досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в НАТО.

Крім цього, до завдань комісії належить проведення моніторингу, аналіз та оцінка стану діяльності, пов'язаної з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України та співробітництва з НАТО, зокрема центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, залучених до виконання річних національних програм під егідою Комісії Україна - НАТО, індивідуальних програм, галузевих планів співробітництва з альянсом.

Також комісія повинна готувати та вносити президенту пропозиції щодо розвитку співробітництва між Україною і НАТО, визначати шляхи та способи вирішення проблемних питань у сфері євроатлантичної інтеграції, підвищувати ефективність діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів щодо виконання завдань у зазначеній сфері, вдосконалювати нормативно-правову базу з питань співробітництва між Україною та НАТО.

До сфери завдань комісії належить і напрацювання пропозицій щодо напряму діяльності українських частин спільних робочих груп Україна-НАТО, робочих груп співробітництва України з НАТО.

Згідно з положенням, до складу комісії як членів включають представників центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, державних підприємств, установ і організацій, залучених до співпраці з НАТО в рамках річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО.

Персональний склад комісії затверджує президент України за поданням голови комісії.

Також із числа членів комісії визначаються національні координатори з питань співробітництва України з НАТО, які забезпечують реалізацію покладених на комісію завдань у відповідних сферах.

Цей указ набуває чинності від дня його опублікування.

Як повідомлялося, в рамках візиту в Україну Північноатлантичної ради НАТО в четвер у Києві відбудеться засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України під головуванням віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби за участю помічника генсекретаря НАТО з питань політики та безпеки, посла Беттіни Каденбах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА