20:06 22.10.2019

Повірений у справах США в Україні Тейлор прибув до Конгресу для надання свідчень у рамках розслідування підстав для імпічменту Трампу

2 хв читати
Повірений у справах США в Україні Тейлор прибув до Конгресу для надання свідчень у рамках розслідування підстав для імпічменту Трампу

Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор у вівторок прибув до Конгресу США для надання показань свідка перед трьома комітетами палати представників, передає The Hill.

Тейлор прибув до Конгресу у супроводі охорони і проігнорував запитання журналістів. Він свідчить у Конгресі у рамках розслідування, мета якого - визначити, чи є підстави для імпічменту.

Згідно з серією текстових повідомлень, поширених за підсумками слухань колишнього спецпредставника США в Україні Курта Волкера, "високопоставлені дипломати США закликали обраного президента України провести розслідування, пов'язане з сім'єю Джо Байдена, в обмін на організацію візиту до Вашингтона". Йдеться про трьох дипломатів - самого Волкера, Тейлора та постпреда США при ЄС Сондланда.

Тейлор, згідно з цими повідомленнями, попереджав Сондланда, що "це безумство - утримувати допомогу в очікуванні на допомогу в політичній кампанії (проти Байдена - ІФ)".

За даними агентства, вранці 25 липня перед телефонною розмовою між Трампом та президентом України Володимиром Зеленським Волкер написав повідомлення помічнику Зеленського Андрію Єрмаку, в якому закликав Київ провести розслідування справ сім'ї Байдена в обмін на візит Зеленського до Вашингтона.

Крім того, Волкер, Сондланд та Тейлор обговорювали текст заяви, яку Зеленський мав би випустити на підтримку розслідування.

І Волкер, і Сондланд уже надали свідчення Конгресу США.

Як повідомляли американські ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності розпочати розслідування стосовно Гантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву працівник американської розвідки. На вимогу конгресменів повідомлення було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення працівника розвідки стало приводом для того, щоб спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення розпочати процедуру, мета якої - визначити, чи можна оголосити імпічмент Трампу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА