16:46 17.09.2019

Обрано тимчасовий склад Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України

1 хв читати
Обрано тимчасовий склад Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України

В Офісі президента України у вівторок відбулися установчі збори щодо обрання членів Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України, обрано тимчасовий склад ради, а після затвердження положення буде обрано постійний склад.

Як повідомляється на сайті глави держави, Офіс президента представлятиме експерт інформаційного департаменту ОП Максим Кречетов.

Перше засідання ради має відбутися за два тижні.

За словами Кречетова, Рада з питань свободи слова та захисту журналістів має сформулювати сучасний зміст поняття "свобода слова", а також опікуватися питанням саморегуляції журналістів і виробити принципи їхньої роботи.

"Це питання національної прес-карти, про яку говорять уже не перший рік. Тому що сьогодні кожен може надрукувати собі посвідчення працівника ЗМІ. Мають бути прописані єдині стандарти журналістики. Має бути формалізація редакційної політики кожної редакції, щоб факт порушення цих стандартів з боку власника, влади, самого журналіста можна було зафіксувати", - зазначив Кречетов.

Рада має також розглядати окремі проблемні випадки у діяльності журналістів та розробляти шляхи вирішення проблем. На засідання можна буде запрошувати народних депутатів і представників уряду, якщо такі випадки перебувають у сфері їхньої компетенції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА