20:12 03.09.2019

Посади начальника Генштабу і головнокомандувача ЗСУ будуть розділені до кінця року

2 хв читати
Посади начальника Генштабу і головнокомандувача ЗСУ будуть розділені до кінця року

В Україні до кінця року буде проведено розмежування посад начальника Генерального штабу і головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ), заявляє перший заступник начальника Генерального штабу ЗС України Ігор Колесник.

"Буде здійснено розмежування посад начальника Генерального штабу і головнокомандувача ЗСУ з одночасним переходом Генерального штабу, штабів видів і штабів оперативного рівня Збройних сил на J-структуру. Це дозволить поліпшити систему управління, адже буде чітко регламентовано: хто відповідає за підготовку, а хто за застосування Збройних сил", - розповів Колесник в інтерв'ю виданню "АрміяІнформ", опублікованому у вівторок.

"Про розмежування посади начальника Генерального штабу і головнокомандувача ЗСУ, а також реформування командувань видів, то це завдання ми виконаємо до кінця поточного року", - уточнив він.

За словами Колесника, в результаті перетворень головнокомандувач ЗСУ буде командувати Збройними силами, а органом, який забезпечуватиме його роботу і надавати всебічної підтримки в реалізації його рішень, буде Генеральний штаб. Головнокомандувач ЗСУ, зі свого боку, підпорядковуватиметься міністру оборони.

Застначальника Генштабу розповів, що суттю переходу військового управління на J-структуру є досягнення чіткого розмежування повноважень між усіма органами військового управління в системі застосування ЗСУ, і в першу чергу ця трансформація торкнеться поділу функцій між Міністерством оборони України та Генштабом.

При цьому він зазначив, що такий перехід не є самоціллю і головним у ньому є вибудовування чітких розмежувань функцій між управліннями, впровадження процедури НАТО прийняття рішень і процедури постановки завдань. "J-структура - це не панацея від усіх проблем, а перш за все можливість для української армії стати зрозумілою для Альянсу", - пояснив Колесник.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА