19:29 28.08.2019

Новинський внесе заставу за Богатирьову

2 хв читати
Новинський внесе заставу за Богатирьову

Народний депутат Вадим Новинський внесе заставу сумою 6 млн грн за екс-главу Міністерства охорони здоров'я України Раїсу Богатирьову, затриману 27 серпня в аеропорту "Жуляни" (Київ), повідомила колишній міністр юстиції України Олена Лукаш.

"Заставу внесе Вадим Новинський", - сказала Лукаш журналістам після завершення засідання суду.

За інформацією ЗМІ, Новинський підтвердив, що готовий внести заставу, якщо сім'я Богатирьової звернеться до нього з таким проханням.

Як повідомлялося, 28 серпня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 6 млн грн стосовно Богатирьової.

Богатирьова повернулася в країну, і її одразу передали працівникам Нацполіції України.

"Богатирьова сьогодні повернулася в Україну. Була в аеропорту "Жуляни" передана Нацполіції", - сказав співрозмовник агентства у вівторок увечері.

Богатирьову в Україні підозрюють у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Генеральна прокуратура України 16 вересня 2016 року звернулася до Печерського районного суду Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (заочного провадження) стосовно підозрюваної Богатирьової у зв'язку з тим, що вона умисно ухиляється від слідства та суду.

Також Генпрокуратура ще в 2015 році з метою отримання доказів протиправної діяльності Богатирьової направила до компетентних органів іноземних держав запити про надання міжнародної правової допомоги, які досі перебувають у виконанні іноземних компетентних установ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА