12:29 13.08.2019

СБУ припинила масштабну рейдерську діяльність організованого угруповання з Одеської області

2 хв читати
СБУ припинила масштабну рейдерську діяльність організованого угруповання з Одеської області

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою Донецької області припинили протиправну діяльність групи державних реєстраторів, колишніх співробітників Державної архітектурно-будівельної інспекції та посадових осіб органів юстиції Одеської області, які займалися незаконним відчуженням майна.

Як повідомляє прес-центр СБУ у вівторок, у 2017 році співробітник Головного управління юстиції України в Одеській області спільно з колишніми керівниками Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області створили систему фіктивних реєстраційних підприємств, діяльність яких фактично здійснювалась у спеціально обладнаному офісі в Одесі.

Організатори махінацій без згоди власників відчужували земельні ділянки, об'єкти нерухомості та корпоративні права, використовуючи незаконно отримані ключі доступу до Державних реєстрів. Вони систематично вносили неправдиві відомості до державних баз даних, використовували підроблені документи, печатки, бланки і штампи підприємств, установ та організацій різних форм власності.

Співробітники СБУ задокументували, що з липня 2017 року до серпня 2018 року на підставі заяв від імені померлих осіб рейдерська група вчинила понад 300 реєстраційних дій щодо переоформлення нерухомості на всій території України, зокрема в Донецькій, Луганській областях та Криму.

Операції здійснювалися і для клієнтів, і у власних інтересах фігурантів провадження. Крім того, організатори шахрайської угоди і підконтрольні їм виконавці причетні до незаконних забудов в Одесі, захоплень будівельних комплексів, ділянок землі та інших об'єктів нерухомого майна.

Потерпілими від дій зловмисників є фізичні та юридичні особи і державні органи.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України здійснено низку обшуків за місцем реєстрації комунальних підприємств та проживання учасників шахрайської оборудки. Під час слідчих дій вилучено численні речові докази протиправних дій. Проводяться експертні дослідження і здійснюється попередня оцінка збитку, заподіяного угрупованням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА