09:51 08.08.2019

Український омбудсмен закликає міжнародну спільноту не допустити подальшого тримання під вартою в Криму тяжкохворого Бекірова

2 хв читати

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликає представників міжнародного співтовариства сприяти звільненню з-під варти в окупованому Росією Криму тяжкохворого громадянина України Едема Бекірова.

"Сьогодні "Верховний суд Республіки Крим" розгляне рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою тяжкохворого громадянина України Едема Бекірова. Подальше його тримання в місці несвободи, недопуск незалежного лікаря, відсутність адекватного лікування, ймовірне транспортування до Красноперекопська можуть мати фатальні наслідки для життя", - написала вона у четвер уранці на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Денісова зазначила, що рішення Європейського суду з прав людини, які зобов'язують уряд РФ негайно помістити Бекірова в лікарню і забезпечити йому належне обстеження та лікування, а також допустити незалежних лікарів, не виконуються, як і численні звернення її та адвокатів.

"Закликаю повноважних представників міжнародної спільноти не допустити подальшого утримання Едема Бекірова у місці несвободи та вжити заходів на виконання рішень Європейського суду з прав людини для порятунку життя людини", - написала український омбудсмен.

Як повідомлялося, незаконно утримуваного в Cімферопольському СІЗО кримськотатарського активіста Бекірова змушують дати свідчення проти голови меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, директора телеканалу ATR Ленура Іслямова.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про погіршення стану здоров'я Бекірова й закликала російську колегу Тетяну Москалькову вжити заходів для забезпечення його кваліфікованою медичною допомогою.

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара - член меджлісу кримськотатарського народу. Затримали Бекірова 12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Окупаційна влада Криму обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА