06:57 31.07.2019

Додон заявив, що найближчим часом почнеться кримінальне переслідування щодо гучних злочинів в Молдові

2 хв читати
Додон заявив, що найближчим часом почнеться кримінальне переслідування щодо гучних злочинів в Молдові

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що найближчим часом почнеться кримінальне переслідування за низкою гучних справ, пов'язаних з "крадіжкою мільярда з банківської системи" та іншими корупційними схемами.

"Одне з найбільш поширених суспільством питань - коли будуть покарані всі причетні до гучних злочинів в Молдові, зокрема, - в крадіжці мільярда грошей з банківської системи і інших справах? Однак для того, щоб притягнути до відповідальності всіх винних, було потрібно нове керівництво Генеральної прокуратури, так як старе діяло за командою Демпартії, і нічого не хотіло зробити", - сказав президент у вівторок увечері під час прямої лінії на сайті "Однокласники".

Він зазначив, що за пропозицією парламенту, президент призначив в.о. генерального прокурора Дмитра Робу.

"У мене відбулася зустріч з цією людиною. Я вирішив підписати указ про призначення на посаду Дмитра Роби. Думаю, що не дивлячись на те, що він досить молодий, він впорається з непростою роботою. Я думаю, що у нас в наступні тижні будуть конкретні справи, гучні, відкриття кримінальних справ на людей, які керували і виконували всі ці злочинні схеми", - підкреслив президент.

За його словами, йдеться, зокрема, про крадіжку мільярда доларів з банківської системи, узурпації державної влади, схеми контрабанди та корупції.

"У всьому цьому брали участь багато людей. Я вважаю, що в майбутні тижні в.о. генпрокурора прийде і до парламенту, щоб вимагати зняття імунітету з деяких депутатів", - сказав Додон.

Як раніше повідомляв "Інтерфакс", у вівторок президент Молдови призначив в.о. генпрокурором 41-річного Дмитра Робу. Він виконуватиме обов'язки прокурора протягом декількох місяців, поки Вища рада прокурорів проведе конкурс з відбору кандидата на цей пост.

Після відставки генпрокурора Молдови, прокуратура відмовлялася починати розслідування у справах, в яких були замішані колишні керівники республіки, депутати і міністри. Тому було вирішено призначити нового в.о. генпрокурора, щоб почати ці розслідування.

У вівторок лідер Демпартії, олігарх Володимир Плахотнюк, який втік за кордон одразу після переходу його партії в опозицію, склав депутатський мандат. Він написав у соціальних мережах, що на нового прокурора чинитимуть тиск з цього приводу, а тому він вирішив самостійно відмовитися від мандата і депутатської недоторканності. При цьому, повертатися до Кишинева втеклий олігарх не збирається.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА