20:50 10.06.2019

Мін'юст США погодився передати Конгресу ключові докази, зібрані командою спецпрокурора Мюллера

2 хв читати
Мін'юст США погодився передати Конгресу ключові докази, зібрані командою спецпрокурора Мюллера

Міністерство юстиції США дало згоду на те, щоб передати в юридичний комітет Палати представників Конгресу матеріали з ключовими доказами, здобутими командою спецпрокурора Роберта Мюллера в рамках розслідування справи про "російське втручання", повідомляє газета The New York Times.

"Ці документи дозволять нам виконати наші конституційні обов'язки і визначити, як нам реагувати на заяви, озвучені спецпрокурором щодо президента (США - ІФ)", - цитує газета витримки із заяви голови юридичного комітету Палати представників Джерольда Надлера.

Він зазначив, що Мін'юст, як очікується, почне передання матеріалів до Конгресу пізніше в понеділок, і що всі члени юридичного комітету зможуть ознайомитися з ними особисто.

The New York Times зазначає, що подібна співпраця між Мін'юстом і Конгресом може пролити світло на підозри, що президент США Дональд Трамп раніше зловживав владою і чинив перешкоди розслідуванню Мюллера. Водночас адміністрація США раніше не давала доступ до цих матеріалів, що, уточнює газета, не давало можливості Демократичній партії вести розслідування щодо можливого зловживання Трампом своїми повноваженнями і перешкоджання правосуддю.

При цьому неясно, який саме обсяг інформації Мін'юст передасть до Конгресу, додає газета.

У березні 2019 року команда Мюллера завершила роботу над доповіддю про передбачуване втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала його генпрокурору. Той у листі Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборчим штабом Трампа.

Спецпрокурор також не став висувати обвинувачень Трампу в перешкоджанні правосуддю, залишивши це питання на розсуд генпрокурора, який дійшов висновку, що для пред'явлення президенту обвинувачень немає достатніх підстав.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА