08:07 05.06.2019

Трамп в Лондоні зустрівся з прихильниками Brexit

2 хв читати
Трамп в Лондоні зустрівся з прихильниками Brexit

Низка відомих прихильників Brexit, зокрема лідер партії "Брекзіт" Найджел Фарадж, зустрілися з президентом США Дональдом Трампом під час його візиту в Лондон, повідомляє телеканал Sky News.

Фараж після зустрічі з Трампом розповів, що він поспілкувався з президентом після приватного запрошення. Також британський політик зазначив, що Трамп задоволений тим, як проходить його візит до Великої Британії.

"Він повністю вірить у Brexit і вважає, що це правильна річ для країни", - розповів Фараж в інтерв'ю радіо LBC, зазначивши, що Трамп стурбований тим, що Brexit займає багато часу.

Крім того, повідомляє Sky News з посиланням на джерела, Трамп зустрічався з колишнім лідером консерваторів і прихильником Brexit Іаном Дунканом Смітом і іншим прихильником Brexit - колишнім міністром навколишнього середовища Оуеном Патерсоном. Зустрічі, за даними телеканалу, пройшли в резиденції посла США в Лондоні у вівторок увечері.

За даними британських ЗМІ, від зустрічі з Трампом відмовився один з ключових претендентів на пост прем'єр-міністра Великої Британії - колишній глава МЗС Британії і екс-мер Лондона Борис Джонсон.

Однак, повідомляє газета The Daily Telegraph, Трамп і Джонсон провели "продуктивну і дружню" 20-хвилинну телефонну розмову. Газета зазначає, що причиною відмови Джонсона від зустрічі стало те, що вона могла відбутися в той же одночасно з партійними заходами.

Раніше під час прес-конференції Трамп розповів, що він сам відмовився від зустрічі з лідером опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіним. На прес-конференції у вівторок Трамп пояснив, що Корбін хотів зустрітися з ним у вівторок або в середу, але він відмовився, вважаючи Корбіна "негативної силою". Корбін виступає за більш тісні відносини Великої Британії і ЄС.

Минулого тижня Трамп заявив, що дуже добре ставиться до Бориса Джонсона і Найджела Фараджа.

"Вони мої друзі", - сказав він журналістам у Вашингтоні.

У вівторок Трамп заявив, що, на його думку, Brexit піде на користь Великій Британії, і країна "заслуговує особливого місця" в світі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА