19:31 03.06.2019

Новопризначеному гендиректору заводу ім. Малишева Чурсіну та його родині погрожують розправою

2 хв читати
Новопризначеному гендиректору заводу ім. Малишева Чурсіну та його родині погрожують розправою

У держконцерні "Укроборонпром" занепокоєні спробами дестабілізації ситуації на ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) через зміну гендиректора підприємства і наголошують, що вони отримають негайну правову оцінку й рішуче реагування з боку правоохоронної системи.

Як повідомила прес-служба держконцерну в понеділок, призначений днями на посаду гендиректора базового підприємства бронетанкового кластера "Укроборонпрому" Олександр Чурсін вже одразу після призначення зіткнувся із "жорстким опором екс-гендиректора заводу Олександра Хланя, звільненого з посади через завершення дії контракту".

Як уточнює прес-служба, минулого тижня біля прохідної заводу було організовано мітинг на підтримку екс-гендиректора, а він сам подав позов до Комінтернівського районного суду Харкова. "Станом на сьогодні суд визнав правомірність звільнення Хланя. Проте Олександр Чурсін та члени його сім‘ї зіткнулись із погрозами, які надходять по телефону. Невідомі обіцяють розправитись із Чурсіним та його родиною, якщо він не відмовиться від займаної посади", - акцентує прес-служба.

"У держконцерні переконані, що таке свавілля, погрози та намагання залякати нового керівника стратегічного для українського ОПК підприємства – є неприпустимими. Така ситуація потребує негайного втручання правоохоронців, які зобов’язані виявити зловмисників", - наголошує прес-служба, додаючи: "У свою чергу суд має надати правову оцінку їхнім діям і призначити відповідне покарання".

Прес-служба уточнює, що відповідну заяву вже передано до правоохоронних органів. "Крім того, концерн вимагає від правоохоронців гарантувати безпеку Олександра Чурсіна та його сім'ї", - наголошується в повідомленні.

В "Укроборонпромі" закликали екс-гендиректора підприємства "не ставити свої особисті амбіції вище інтересів підприємства та бронетанкової галузі".

"Укроборонпром також застерігає, що будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації ДП "Завод ім. Малишева" отримають негайну правову оцінку й рішуче реагування з боку правоохоронної системи", - резюмує прес-служба.

Як повідомлялося, 29 травня "Укроборонпром" призначив Чурсіна новим директором ДП "Завод ім. Малишева" замість Хланя, який очолював підприємство з травня 2016 року, через завершення терміну дії його трудового контракту. До цього призначення Чурсін очолював бронетанковий кластер "Укроборонпрому".

ДП "Завод ім. Малишева" - відомий у світі український виробник бронетехніки. З січня 2011 року за рішенням уряду входить до складу "Укроборонпрому" і є базовим підприємством бронетанкового кластера держконцерну, що об'єднує близько 20 підприємств бронетанкової галузі. Серед найбільших експортних партнерів заводу останніми роками - Пакистан, КНР, Таїланд.

В умовах нових викликів обороноздатності держави "Укроборонпром" у 2015 році оприлюднив плани щодо кратного збільшення завантаження потужностей із виробництва бронетехніки нового покоління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА