10:36 31.05.2019

В Угорщині затримали 64-річного українця, який керував судном, що зіткнулося з туристичним катером у Будапешті

2 хв читати
В Угорщині затримали 64-річного українця, який керував судном, що зіткнулося з туристичним катером у Будапешті

 Капітаном туристичного судна, що зіткнулося з прогулянковим катером на р. Дунай у межах міста Будапешта (Угорщина) в середу, 29 травня, увечері, був громадянин України, його затримали, повідомляє BBC.

"64-річного українського громадянина затримали як підозрюваного в необдуманих проступках на водному транспорті, що призвело до масових жертв", - пише видання.

Повідомляється про 28 загиблих туристах із Південної Кореї унаслідок інциденту.

"Катер із південнокорейськими туристами затонув через сім секунд після зіткнення під час зливи в середу. Надії, що когось із 21 зниклого безвісти знайдуть живим, уже немає. За фактом зіткнення було розпочато кримінальне розслідування; це рідкісна подія на Дунаї, де судноплавство жваве, але загалом безпечне. За словами представника швидкої допомоги, семеро врятованих людей постраждали від переохолодження", - повідомляє ВВС.

Крім того, за даними видання, семеро людей урятувалися, сімох знайдено загиблими.

Повідомляється, що аварія сталася ввечері в середу, після 21:00 за місцевим часом (після 22:00 за Києвом). У самому центрі міста, біля моста Маргіт у катер Hableany врізалося більше туристичне судно Viking Sigyn. За свідченнями туристів із Viking Sigyn, вони не відчули удару, але побачили наслідки аварії і зазначають, що все відбувалося дуже швидко.

За даними видання, Hableany - двопалубний річковий круїзний катер, побудований у 1949 році в СРСР. Його уламки знайдено, їх готуються підняти. На борту судна перебували 30 південнокорейських туристів і три гіди, а також два угорські члени екіпажу. Більшості туристів було від 40 до 50 років, але серед них була також 6-річна дитина і 70-річний чоловік. Усі семеро знайдених загиблих не були одягнені в рятувальні жилети, трьох із них знайшли за кілька кілометрів від місця аварії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА