19:37 09.05.2019

Порошенко присвоїв звання Героя України голові СБУ Грицаку, а також волонтеру Д.Гончаренку і полковнику Соколенку

2 хв читати
Порошенко присвоїв звання Героя України голові СБУ Грицаку, а також волонтеру Д.Гончаренку і полковнику Соколенку

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України голові Служби безпеки України Василю Грицаку.

Відповідний указ президента №208 / 2019 від 9 травня 2019 року оприлюднено на сайті глави держави.

"За самовіддане служіння українському народові, визначний особистий внесок у захист державного суверенітету і територіальної цілісності України постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Грицаку Василю Сергійовичу - голові Служби безпеки України", - сказано в документі.

Також президент присвоїв звання Героя України посмертно полковнику Андрію Соколенку та волонтеру Дмитру Гончаренку.

Згідно з указом президента України №206 / 2019 А.Соколенку присвоєно (посмертно) звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" "за виключну особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі".

Громадському діячеві, волонтеру, учаснику Революції гідності Д.Гончаренку президент присвоїв звання Герой України з врученням "Золотої Зірки" (посмертно) за "громадянську мужність і патріотизм, героїчне відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, суверенітету і територіальної цілісності України, жертовне служіння Українському народові", сказано в указі президента №207 / 2019.

28-річний волонтер Д. Гончаренко навесні 2014 року в складі екіпажу волонтерської експедиції з гуманітарною допомогою потрапив у полон до бойовиків "ЛНР". Його розстріляли в липні 2014 року в Сєвєродонецьку, а тіло викинули в річку. Пізніше волонтера поховали як невідомого на місцевому кладовищі. Тільки в 2018 р після повторної експертизи ДНК родичів вдалося знайти Д.Гончаренка. У волонтера залишилися батьки, дружина і двоє неповнолітніх дітей.

Полковник МВС Андрій Соколенко загинув у травні 2015 р у результаті підриву на фугасі автомобіля УАЗ, який рухався ґрунтовою дорогою в село Троїцьке Попаснянського району. В автомобілі військові та волонтери розвозили гуманітарну допомогу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА