08:28 13.04.2019

Суд узяв під варту співробітника харківського главку поліції, завербованого спецслужбами РФ

1 хв читати

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід співробітнику Головного управління Національної поліції в області, підозрюваному в державній зраді.

"Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення застави", - сказали кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 9 квітня СБУ затримала співробітника харківського облуправління поліції, підозрюваного в зраді (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України).

Як повідомив представник департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк, поліцейський був завербований на території м.Білгород РФ кадровим офіцером Головного управління Генштабу Збройних сил РФ на основі лояльного ставлення до політики РФ.

"Нами також встановлено, що цей російський військовий розвідник знаходився на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей у складі оперативних груп ГУ ГШ ЗС РФ і активно формував агентурні мережі з числа громадян України для виконання ними різного роду розвідувально-підривних завдань проти нашої держави", - додав В.Настюк.

За його словами, співробітник Нацполіції використовував своє службове становище для збору і передачі своєму російському куратору секретної інформації від МВС і Нацполіції, а також відомостей про дислокацію і мобілізацію військових підрозділів і силових структур на території Харківської області, а також збирав інформацію щодо патріотично налаштованих жителів регіону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА