08:47 11.04.2019

Влада Швейцарії запропонувала відмовитися від стратегічних запасів кави

2 хв читати
Влада Швейцарії запропонувала відмовитися від стратегічних запасів кави

Швейцарське федеральне управління з національного економічного постачання (FONES) запропонувало виключити каву зі стратегічних резервів, повідомляється на сайті уряду країни.

В управлінні оцінили необхідність таких запасів і дійшли висновку, що "кава не є життєво необхідною" відповідно до критеріїв, за якими формують резерви. Крім того, в каві майже немає калорій, підкреслили в FONES.

Ризик виникнення проблем з постачанням кави в управлінні оцінили, як низький. Каву вирощують на трьох континентах, а збір врожаю можливий упродовж року, додали в FONES.

Очікується, що влада країни ухвалить остаточне рішення з цього питання в листопаді, пише Reuters. Система резервів для екстрених випадків з'явилася в Швейцарії між Першою і Другою світовими війнами.

Наразі каву у разі нестачі під час воєн, стихійних лих та епідемій зберігають 15 швейцарських компаній, включаючи Nestle. Йдеться про 15,3 тис. т. кави, цих запасів країні вистачить на три місяця. 8,5 млн громадян Швейцарії щорічно споживають близько 9 кг кави кожен, це вдвічі більше ніж у США (4,5 кг).

За даними швейцарського постачальника харчування Reservesuisse, 12 з 15 компаній, які формують резерви кави, виступають за те, щоб продовжувати зберігати її, оскільки це допомагає зміцнити систему поставок. Оцінка необхідності в запасах кави була односторонньою, вважають в Reservesuisse і вказують на те, що незважаючи на низьку калорійність, напій містить корисні антиоксиданти.

Швейцарія щорічно платить $ 2,7 млн ​​компаніям, які формують кавові резерви, відзначає Reuters. Діючі зобов'язання щодо зберігання закінчуються в 2022 році.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА