11:34 30.03.2019

Україна в ніч на 31 березня переходить на "літній час"

2 хв читати
Україна в ніч на 31 березня переходить на "літній час"

Україна в ніч на неділю, 31 березня, переходить на "літній час" шляхом переведення стрілок годинника на одну годину вперед о 3 годині ночі.

Це випливає з постанови Кабінету Міністрів України № 509 від 13 травня 1996 року. "На території України такий порядок обчислення часу: час другого годинного поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки останньої неділі березня о 3 годині на 1 годину вперед", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, в ніч на 28 жовтня 2018 року Україна перейшла на "зимовий час", перевівши стрілки годинника на одну годину назад.

Літній час використовується у понад сімдесяти країнах світу, зокрема майже у всіх країнах ЄС, більша частина яких лежить у поясі UTC + 1, менша - В UTC І UTC + 2.

Однак у серпні 2018 року Єврокомісія виступила з рекомендацією відмовитися від сезонної зміни часу в 2019 році, щоб держави-члени могли вирішити, чи відмовитися від цього механізму. Такі рекомендації надано за результатами масового опитування серед громадян країн ЄС, за результатами якого 80% людей підтримали відмову від зимового часу. 26 березня депутати Європарламенту (ЄП) проголосували за припинення зміни часу в країнах ЄС навесні і восени, починаючи з 2021 року.

В Європі на "зимовий час" не переходять Ісландія, РФ і Білорусь. В Україні в 2011 році слідом за РФ також було ухвалено постанову про скасування переходу на "зимовий час", однак пізніше її було анульовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА