08:38 01.03.2019

Слідчі ГПУ розслідують обставини участі екс-керівництва країни в злочинах під час Революції гідності

2 хв читати

Слідчі розслідують обставини перешкоджання вищими посадовими особами держави проведенню мітингів і демонстрацій, організації вбивств і заподіяння тілесних ушкоджень мітингувальникам під час Революції гідності, повідомили в Управлінні спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

"Слідчі управління розслідують обставини перешкоджання вищими посадовими особами держави організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, організації умисних вбивств мітингувальників та заподіяння їм тілесних ушкоджень у період листопад 2013 - лютий 2014 року", - йдеться в повідомленні на сторінці управління у Facebook у п'ятницю вранці.

За результатами розслідування встановлено нових фігурантів протидії протестним акціям, які відбувалися в центральній частині Києва 18-19 лютого 2014 р. В управлінні уточнили, що повідомлено про підозру екс-начальнику департаменту громадської безпеки МВС України за ст. 340, ч. 3 ст. 365 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) КК України та екс-начальнику департаменту захисту національної державності Служби безпеки України за ч. 3 ст. 28, ст. 340, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій; види співучасників; перевищення влади або службових повноважень) КК України.

"У зв'язку із переховуванням вказаних підозрюваних від органу слідства та суду і не встановленням їх місцезнаходження їх оголошено в розшук", - наголосили у відомстві.

Також зазначено, що у зв'язку зі встановленням нових обставин участі колишніх вищих посадових осіб держави - прем'єр-міністра України, міністра оборони України, Головнокомандувача Збройних сил України, командувача внутрішніх військ МВС України, директора департаменту МВС України, виконувача обов’язків начальника ГУМВС України в м. Києві та командира полку міліції особливого призначення "Беркут" – у протидії протестним акціям їм повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру у вчиненні низки тяжких і особливо тяжких злочинів стосовно мітингувальників.

Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА