10:13 27.02.2019

Націоналісти мають намір пікетувати ГПУ з вимогою розслідування фактів корупції в "оборонці"

3 хв читати

Активісти партії "Національний корпус" заявили про намір після полудня середи відправитися до стін Генпрокуратури України, де мають намір викласти свої вимоги щодо фігурантів журналістського розслідування про корупцію в оборонному секторі та контрабанди комплектуючих із РФ.

Серед вимог до Генпрокуратури в "Нацкорпусі" озвучили термінове проведення розслідування і, в разі підтвердження наведених у розслідуванні "Наші гроші" фактів, залучення до кримінальної відповідальності першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми: Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівництва ДК "Укроборонпром", а також директорів усіх державних підприємств, які були контрагентами й учасниками схеми.

"З метою запобігання втечі, а також впливу на свідків, на час розслідування забезпечити взяття під варту всіх зазначених осіб, насамперед Ігоря Гладковського, Віталія Жукова та Андрія Рогози; усунути від обійманих посад керівництво ДК "Укроборонпром", а також директорів усіх державних підприємств, які були контрагентами й учасниками схеми", - йдеться в оприлюднених на сторінці Нацкорпусу в соцмережі Facebook вимогах.

У партії вимагають накласти арешт на рахунки та майно всіх вищезазначених осіб, а також на рахунки та майно підприємств, що брали участь у цій схемі, зокрема: ТОВ "Оптімумспецдеталь", ТОВ Фірма "Ренал"; виявити і заарештувати майно та рахунки інших підприємств, які брали участь у вищезгаданій схемі та через які виводилися кошти.

Також у "Нацкорпусі" вимагають здійснити перевірку діяльності ПАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) і заарештувати його майно та рахунки в частині, яка не матиме впливу на виконання оборонних замовлень України.

Крім цього націоналісти вимагають припинити виконання І.Гладковським функцій почесного консула в почесному консульстві Республіки Сейшельські Острови в м. Київ.

Також заявили про намір пікетувати в середу вдень ДК "Укроборонпром" через інформацію про махінації з держзакупівлями в оборонному секторі, оприлюднену в журналістському розслідуванні, в політичній партії "Свобода".

Там активісти політсили мають намір вимагати "ліквідувати корупційну прокладку та годівницю президентів"; заарештувати чинного і попереднього керівників "Укроборонпрому"; здійснити негайну перевірку всіх контрактів ДК "Укроборонпром" за 2014-2019 рр; припинити торгівлю продукцією подвійного призначення з країною-агресором і створити тимчасову слідчу комісію з імпічменту президента з огляду на факти корупції вищих посадових осіб держави.

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син О.Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні О.Гладковський, який раніше був бізнес-партнером нинішнього президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" та голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну. У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, а однією з яких нібито був завод "Кузня на Рибальському", що належав на той момент П.Порошенку.

І.Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму. Представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко також назвала наклепом факти, оприлюднені в розслідуванні, і заявляє, що його фігуранти подадуть до суду на журналістів.

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) завили, що підприємства, про які йдеться в програмі "Наші гроші" про зловживання під час здійснення закупівель для української армії, вже є об'єктами розслідувань НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА