07:02 20.02.2019

Трамп підписав документ про створення космічних сил ЗС США

1 хв читати
Трамп підписав документ про створення космічних сил ЗС США

Президент США Дональд Трамп підписав директиву про початок процесу зі створення нового роду військ збройних сил у складі ВПС США - космічних сил, повідомив Білий дім.

"Хоча космічні системи Сполучених Штатів історично зберігали технологічну перевагу перед нашими потенційними противниками, ці потенційні противники нині нарощують свій космічний потенціал", - йдеться в директиві, текст який поширив Білий дім.

У документі йдеться: "США адаптували свої організації, політику, доктрину і потенціал у галузі національної безпеки для стримування агресії і захисту наших інтересів".

У ньому повідомляється, що з цією метою Пентагон вживає заходів щодо мобілізації своїх космічних ресурсів "для стримування і протидії загрозам у космосі і розробляє законодавчу пропозицію про створення космічних сил США в якості шостого підрозділу збройних сил в складі військово-повітряних сил".

Космічні сили будуть нести відповідальність за низку космічних військових можливостей США, включаючи супутникові системи, що забезпечують глобальну систему позиціонування (GPS), а також датчики відстеження ракетних пусків для "бойового забезпечення оперативних і стійких наступальних і оборонних космічних операцій".

На церемонії підписання директиви в Овальному кабінеті Білого дому Д.Трамп зазначив, що створення космічних сил є пріоритетом у сфері національної безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА