20:33 05.02.2019

Глава ПЦУ затвердив склад Священного Синоду і провів його перше засідання

2 хв читати
Глава ПЦУ затвердив склад Священного Синоду і провів його перше засідання

Глава Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Епіфаній визначив склад Священного Синоду ПЦУ і у вівторок скликав його перше засідання.

"Митрополит Епіфаній визначив, що, окрім постійних членів Синоду (патріарха Філарета, митрополита Макарія і митрополита Симеона), до його складу внесено: Димитрія, митрополита Львівського і Сокальського; Іоанна, митрополита Черкаського і Чигиринського; Сергія, архієпископа Донецького і Маріупольського; Федора, архієпископа Полтавського і Кременчуцького; Іларіона, архієпископа Рівненського і Острозького; Євстратія, архієпископа Чернігівського і Ніжинського; Германа, архієпископа Чернівецького і Хотинського; Агапіта, архієпископа Вишгородського; Симеона єпископа Дніпровського і Криворізького", - повідомила прес-служба Київської митрополії ПЦУ у вівторок.

Перше засідання Священного Синоду ПЦУ відбулося в митрополичому палаці при Соборі Святої Софії Київської під головуванням митрополита Епіфанія за участю всіх членів Синоду, окрім архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія (через його госпіталізації).

У повідомленні наголошується, що, згідно зі статутом ПЦУ, річний (постійний) Священний Синод складається з митрополита Київського як головуючого і дванадцяти єпархіальних архієреїв, які періодично призначаються головуючим, відповідно до старшинства архієрейської хіротонії.

Синодальний рік поділяється на два синодальних періоди: зимовий (1 вересня - 28-29 лютого) і літній (1 березня - 31 серпня), половина членів річного (постійного) Священного Синоду змінюється кожного такого періоду. Термін повноважень кожного члена Синоду становить рік.

Як повідомлялося, інтронізація глави ПЦУ відбулася 3 лютого в Софійському соборі в Києві за грецьким обрядом.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА