15:26 28.01.2019

Ударна авіація ЗСУ відпрацювала авіаційне прикриття і повітряну підтримку морського угруповання України на Азові

1 хв читати
Ударна авіація ЗСУ відпрацювала авіаційне прикриття і повітряну підтримку морського угруповання України на Азові

Минулої неділі в акваторії Азовського моря в межах району Операції об'єднаних сил за наказом командувача ООС генерал-лейтенанта Сергія Наєва відбулася перевірка готовності сил української військової авіації, що перебувають на бойовому чергуванні, та рівня їх взаємодії з суднами Військово-морських сил ЗСУ та Держприкордонслужби України.

Як повідомляється в понеділок на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережі Facebook, було "виконано перевірку (тренування) чергової ланки ударних літаків з підтримки дій на морі кораблів ВМС ЗС України та Державної прикордонної служби України, що діють у складі об'єднаних сил і здійснюють патрулювання акваторії Азовського моря в межах району ООС".

В інформації зазначається, що під час перевірки готовності було відпрацьовано низку завдань, зокрема повітряну підтримку дій морського угруповання і авіаційне прикриття.

Під час їх виконання практичне наведення на морські цілі ворога здійснювалося з бортів українських кораблів, які перебували на чергуванні в Азові. Реагування з виходом на ворожу морську ціль виконано у визначений нормативом час.

"Військові льотчики, військові моряки та моряки Держприкордонслужби України із завданням упоралися й отримали оцінку "готові до виконання завдань за призначенням", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА